Landbouw

De Stichting Aan Alle Volken ziet de noodzaak om met landbouwprojecten de plaatselijke bevolking in de dorpen van Oost-Afrika te helpen met verbetering van de voedselverbouw. We proberen na te gaan hoe we kunnen helpen met de levering van zaden en gereedschap. Broeders met kundigheid op het gebied van irrigatie en het aanleggen van waterpompen zijn bezig projecten voor te bereiden.

Zijn er broeders die een dusdanige kennis hebben van tropische landbouw dat ze hulp kunnen verlenen?

In april 2018 vergezelde broeder Sabika Moses uit Mukono, Uganda, vergezelde ons ook in Mputu om zaden van de moringaboom te planten.    V

De plaatselijke broeders en zusters waren al begonnen met akkers en plantages van bananen en eucalyptusbomen op het uitgestrekte BCC-grondstuk in Mputu. Er is nog steeds plaats genoeg voor een plantage van de moringaboom. Vanwege zijn verbazingwekkende voedingskwaliteit en zijn ongelooflijke voordelen voor ons leven en onze gezondheid, wordt deze boom vaak de moringawonderboom genoemd.

Deze vrucht bevat meer vitamine C dan een sinaasappel, meer vitamine A dan een wortel, meer calcium dan melk en meer kalium dan een banaan.

 

Uw bijdrage

fondsen voor:

  • waterpompen
  • zaden
  • landbouwgereedschappen
  • kleinschalige projecten

Stichting Aan Alle Volken

In toenemende mate wordt het huwelijks- en gezinsleven ontwricht, ook in Afrika. Zowel door van de Bijbel afwijkende tradities als door invloeden uit het Westen. Deze conferenties ...

Er kon al veel hulp via u/jullie verleend worden, maar er is nog veel nodig voor vele andere kinderen

In toenemende mate wordt het huwelijks- en gezinsleven ontwricht, ook in Afrika. Zowel door van de Bijel afwijkende tradities als door invloeden uit het Westen. Deze conferenties voorzien dan ook in een grote behoefte.